چرا هوشمندسازی برای گلخانه‌ها، باغ‌ها و مزارع ضروری است؟

هدف اصلی سیستم‌های اتوماسیون و کنترل هوشمند رسیدن به اهداف ایمنی و امنیتی و بهینه‌سازی مصرف انرژی و رسیدن به محصولی با کیفیت است که امروزه با کمک تکنولوژی پیشرفته سیستم‌های کنترل، هوشمندسازی عملکرد تجهیزات و افزودن بسیاری قابلیت‌های مفید و قابل توجه، به راحتی و با کمترین هزینه قابل اجرا می‌باشد. در واقع خاستگاه تفکر پیاده‌سازی اتوماسیون در گلخانه‌ها، باغ‌ها و مزارع جلوگیری از بروز خطرات و آسیب‌ها و خسارت‌هایی است که انسان به دلیل مشکلاتی از قبیل مشغله‌های ذهنی، کمبود فرصت و یا حتی گاهی راحت طلبی، طی قرن‌ها نتوانسته با آن مقابله کند. همه ساله شمار بسیاری از مالِکان گلخانه‌ها، باغ‌ها و مزارع دستخوش سرقت و یا طعمه حریق و یا حتی تلف شدن محصولات و سرمایه‌های‌شان شده‌اند. بسیاری از خسارت‌ها بر اثر افزایش یا کاهش دما و رطوبت، وقوع طوفان و بادهای شدید، نور نامناسب، نشت گاز، سرقت و ... بوده که تمامی این موارد با استفاده از سیستم پایش و کنترل هوشمند گروه صنعتی سیمرغ هوشمند انرژی قابل پایش و کنترل است تا از بروز مشکلات یاد شده جلوگیری شده و محصولی با کیفیت و سودی سرشار عایِد مالکان گلخانه‌ها، باغ‌ها و مزارع شود.

چگونه مالکان،  گلخانه‌ها، مزارع و باغ‌های خود را اتوماسیون کنند؟

1- تهویه

سیستم تهویه گلخانه هوای تازه گیاهان را تأمین می‌کند، به کنترل دما و رطوبت کمک می‌کند و احتمال بیماری را کاهش می‌دهد. گلخانه‌ها عموماً سازه‌هایی محصور هستند که به تنهایی تهویه نمی‌شوند. به منظور اطمینان از دستیابی به تهویه مناسب در گلخانه، گلخانه‌داران باید سیستم تهویه‌ی طبیعی و یا مکانیزه استفاده کنند.

تهویه‌ی طبیعی: سیستمی است که با نصب پنجره در کناره‌های گلخانه و سقف گلخانه عمل تهویه انجام می‌شود. در این نوع تهویه، هوای تازه توسط پنجره‌های بغل وارد گلخانه شده و هوای گرم به علت داشتن چگالی پایین به سمت بالا رفته و از سمت پنجره‌های سقفی خارج می‌شود.

تهویه‌ی مکانیزه: در این نوع تهویه جا به جایی هوا با استفاده از فَن انجام می‌شود؛ بدین صورت که فَن‌های تهویه هوا در ارتفاع مناسب اطراف گلخانه قرار گرفته و عملیات تهویه انجام می‌شود.

2- رطوبت

رطوبت داخل گلخانه با توجه به نقش آن در افزایش کمّیت و کیفیت محصول و کنترل آفات و بیماری‌ها، باید به بهترین نحو کنترل گردد. بهترین میزان رطوبت نسبی در گلخانه‌ها حدود %75 است. رطوبت ‏نسبی کمتر از %60 توأم با دمای بیشتر از 25 درجه‌ی سانتی‌گراد، منجر به ریزش غنچه‌ها و میوه‌ها می‌گردد. ‏اگر رطوبت نسبی بالاتر از %75 و دما کمتر از 25 درجه‌ی سانتی‌گراد باشد بیماری‌های قارچی افزایش می‌یابد؛ ‏بنابراین استفاده از دستگاه رطوبت سنج الزامی است. 

‎3 - دما 

گرم کردن: چون گلخانه در زمستان قادر نیست تمامی گرمایِ مورد نیاز خود را از طریقِ نور خورشید تأمین کند؛ نیازِ گلخانه به گرما باید از طُرُق مختلف فراهم شود. سیستم‌های گرمایشی که برای گرم کردن گلخانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ باید دارایِ خصوصیاتی از قبیل: داشتن امکان تأمین حرارت مورد نیاز در سردترین شب سال؛ امکان پخش حرارت در سر تا سر گلخانه به طور یکنواخت تا باعث کاهشِ بیماری‌ها، رشد مناسب گیاهان و افزایش کارآیی آن‌ها شود.

خنک کردن: خنک کردن گلخانه بسیار سخت‌تر و پر هزینه‌تر از گرم کردن آن است. در تابستان هوای داخل گلخانه اغلب 11 درجه‌ی سانتی‌گراد و بیشتر از دمای محیط بیرون است. اثرات زیان بار دمایِ بالا عبارت‌اند از: عدم استحکام ساقه، کاهش اندازه‌ی گل، تأخیر در گُلدِهی و مرگِ جوانه. خنک کردن به منظور جلوگیری از نفوذ تابش زیاد آفتاب در تابستان صورت می‌گیرد. روش‌های خنک کردن عبارت‌اند از: سایه دادن؛ رنگ آمیزی پوشش گلخانه؛ سایه دادن با آب آهک و روش تبخیری پوشال و پنکه.

4- نور‎ ‎

با توجه به نقش تعیین کننده‌ی نور در فتوسنتز گیاهان و تأمین بخشی از دمای گلخانه؛ تنظیم نور (شدت، تابش و نوع ‏منبع روشنائی) درونِ گلخانه با در نظر گرفتن نوع محصول و اقلیم منطقه صورت می‌گیرد. لازم به ذکر است که ‏شدت نور لازم برای گیاهان گلخانه‌ای بین 10000 تا 70000 لوکس می‌باشد و استفاده از دستگاه نورسنج (‏لوکس متر) در گلخانه‌ها با توجه به شرایط اقلیمی منطقه (ابرناکی) الزامی است.

5- سیستم‌های آبیارى 

هدف از به کارگیریِ سیستم آبیاری هوشمند این است که کل اجزای سیستم به صورت پیوسته و هماهنگ کار کنند. در کارهاى کشاورزى، سیستم‌هاى آبیارى براى این طراحى و اجراء مى‌شوند که آب مورد نیاز زراعت را در زمان معین در اختیارِ گیاه قرار دهند.

6- سیستم عیب‌یابی خودکار

اکثر اوقات به دلیل حجم زیاد کار، گلخانه‌دار و یا باغدار از خرابی برخی سیستم‌های خود بی‌اطلاع می‌ماند. یکی از مزیت‌های سیستم کنترل هوشمند قابلیت عیب‌یابیِ خودکار می‌باشد که در صورت به وجود آمدن مشکل با به صدا در آوردنِ آژیرِ خطر و اطلاع‌رسانی از طریق تلفن همراه، گلخانه دار و باغدار را از خرابی‌های سیستم‌های سالن باخبر می‌کند تا در اسرع وقت آن را تعمیر کنند.

7- مانیتورینگ آنلاین سالن

مشاهده سالن از راهِ دور، عامل مؤثری در بررسی وضعیت گلخانه‌ها، باغ‌ها و مزارع است؛ به عنوان مثال تشخیص چگونگی وضعیت رشد گیاهان و یا کنترل رفت و آمدها را می‌توان نام برد. 

چرا سیمرغ هوشمند انرژی؟

شرکت سیمرغ هوشمند انرژی با بهره‌وری از روش‌های نوین روز دنیا در طراحی، مشاوره، ساخت و هوشمندسازی گلخانه، مرغداری و گاوداری، دارای کادری مجرب است که می‌تواند کلیه‌ی نیازهای شما را در زمینه‌ی هوشمندسازی برآورده سازد و آسودگی و راحتی را به ارمغان بیاورد. تمام تلاش ما این است که بهترین کار را به همراهِ باکیفیت‌ترین محصولات برای شما انجام دهیم. بدین وسیله گروه سیمهوش تمامی آمادگیِ خود را جهت هوشمندسازی در حوزه‌های کشاورزی، دامپروری و صنعتی در تمامیِ نقاطِ ایران با بهترین کیفیت در طراحی و نصب اعلام می‌دارد